fredag 25 juni 2010

nu är det fan midsommar som gäller

Idag är det midsommar och klockan är inte ens nio, som de flesta andra dagar har jag även idag gått upp vid sju-tiden. Det känns ganska bra när man kommer igång tidigt, man sover inte bort halva dagen som man annars gjort. Och jag har ändrat min uppfattning, jag tycker faktiskt att förmiddagen är väldigt underskattad! Man hinner med frukost-mys och att hinna planera in dagen ordentligt.

I onsdags var det städdag, enligt oss. Men det blev bara städande i trädgården, klippning av gräset, tömt på det mesta av skiten som legat och skräpat, trimmat bort en massa ogräs, satt upp partytältet, tömt-skurat rent-tömt och till slut fyllt poolen. Satt igång värme pumpen i hopp om att man kan premiär-bada ikväll.

I går blev det också en del städande, det var meningen att allting som inte var klart skulle bli klart igår. Det vill säga, allt utom maten. Men det blev inte riktigt så även om vi hann med en del, sis fixade festkompendiet -som kommer bli utdelat ikväll- allt blev handlat, mat - pollentabletter och även systembolaget fick besök, städat och skurat badrummet, skurat av trädgårdsmöblerna, därmed lånat några möbler av grannen, bundit midsommar-kransar, och slutligen putsat 20kg nypotatis. Vi hann till och med premiär-bada de små barnen och även älskling tog ett dopp.

Idag blir det inte så mycket städning mer än undan plockning, av huset alltså. Tårtan ska bakas, systembolaget ska besökas, maten ska förberedas, trädgårdsmöblerna ska sättas till rätta, tältet ska "pyntas" med levande ljus och blommor, dukningen ska fram, foton ska tas (en liten del av ett blivande projektarbete.) Och jag har säkert missat att nämna något?

Idag ska bli en bra dag, det enda som fattas är det fina vädret som vi hade igår. Typiskt!

Inga kommentarer: